Pure Krav Maga

Krav Maga este sistemul de autoaparare si lupta corp la corp al fortelor de aparare israeliana , bazat pe principii simple si miscari instinctive care sunt invatate repede si reamintite usor. Krav Maga este un sistem simplu , eficient, care pune accentul pe raspunsul rapid si diverse metode practice ce functioneza pentru orice persoana avand ca scop invatarea autoapararii in cel mai scurt timp posibil.

Pure Krav Maga

Conceptul de Krav Maga Pura urmareste promovarea conceptului de Krav Maga din cadrul IDF (Fortelor de apararea israeliana). Ideea este ca fiecare individ sa invete sa-si foloseasca rapid atat corpul cat si mintea, pentru a se descurca in orice tip de atac asupra sa, in cel mai scurt timp avnad ca rezultat doborarea inamicului. “Pur” semnifica procesul de rafinare si concentrare a nivelului de Krav Maga. Ca in orice alta activitate fizica, imi trec prin minte si alte elemente, cum ar fi pregatirea fizica si intretinerea. In Krav Maga Pura aceste elemente vin in plan secundar, daca timpul o permite.

De fapt studentii invata cum sa-si foloseasca corpul pentru a iesi castigatori dintr-o confruntare. Chiar daca celelalte aspecte legate de activitatea fizica sunt bune, acestea nu asigura o buna aplicare a sistemului Krav Maga. Ideea este sa iei pe cineva si sa-l pui sa lucreze 20 de ore, antrenandu-l sa se foloseasca de fiecare piesa a puzzle-ului, apoi sa le combine in toate felurile posibile, astfel incat corpul sa aiba acces nelimitat si sa poata fi folosit singur pe post de arma pentru a castiga o posibila confruntare.

Eficienta sistemului poate fi demonstrata prin faptul ca poti forma grupe din sportivi cu ani buni de experienta in artele martiale si sporturi de contact, alaturi de barbati si femei din mediul academic, fara nici un fel de experienta. De asemenea pot fi grupate persoane care au demonstrat abilitati fizice de baza si in decursul a catorva zile sa-i aduci la potential maxim si sa observi ca toti sunt la fel, exceptand diferentele minore cauzate de capacitatea fiecaruia de a invata si a altora de a se dezvata de obiceiuri deja inradacinate.

Marea majoritate este de acord cu sistemul si au incredere in Krav Maga si-l folosesc pentru autoaparare si lupta corp la corp. Din experienta mea si din ceea ce am invatat din experienta studentilor mei se intampla foarte des ca un posesor al centurii negre din orice arta martiala sa doreasca sa incerce sistemul respectiv intr-o altercatie de pe strada si sa realizeze ca nu poate aplica tehnicile invatate in dojo sau ca se alege cu rani provocate de cutitul atacatorului. Explicatia e simpla: toate aceste arte martiale pun accent pe invatarea stilului si tehnicilor specifice. E vorba mai degraba de disciplina, respect, statut, calitate de membru pe termen lung. Ritmul de invatare este foarte lent si abia apoi vine intrebarea daca chiar oricine poate sa foloseasca cutitul in lupta sau daca oricine poate sa loveasca cu pumnul sau cu piciorul mai repede si mai tare. Nu stiu daca exista vreo modalitate mai buna si mai rapida de a invata pe cineva toate detaliile sau de a-i oferi mai repede si mai bine imaginea de ansamblu a luptei.

Deci Krav Maga Pura este pura pe toate planurile. Este pura in intentie si in procesul de atingere al scopului. Scopul sau este de a lua orice student si in mai putin de 10 ore sa-l faci capabil sa se apere. In acest interval de timp il inveti mecanismul pe care un student obisnuit de la artele martiale nu il invata nici in 20 de ani de antrenamente (vorbesc despre studentul mediu din fiecare clasa si scoala din lume). Unii sportivi exceleaza si invata in mod inconstient doar din practica si din greseli, devenind astfel campioni in domeniul lor. Tot ceea ce trebuie sa stii este cum sa dai un pumn si sa faci KO adversarul, ca in box, pentru a pune capat luptei. Tot ceea ce trebuie sa stii este o simpla alergare, ca la baseball, pentru a pune capat jocului.

De fapt toata lupta consta in multe runde si multe alergari. Doar cunoscand aceste detalii va dati seama ca majoritatea antrenorilor considera ca unii oameni sunt sportivi din nastere si nu-i poti invata nimic. Acest aspect e valabil pentru antrenori. In cadrul sistemului Krav Maga Pura studentul este trecut prin toate formele si pasii de antrenament, incepand cu secventele de executi ale loviturii de KO cu pumnul, secventele de executie ale diverselor tehnici de aparare si aplicatii tactice ale schemelor invatate.

Odata stapanite aceste detalii sub directa indrumare a antrenorului, studentul practica in miscare impreuna cu un partener de antrenament, apoi cand si aceste scheme sunt stapanite, jocurile de lupta se impart in :
1. tactici pentru a obtine reactii spontane corecte in timpul unui atac si
2. executarea spontana a unei tactici corecte.

Nivelul de antrenament este aproape la fel de spectaculos ca si campionatele de box sau de arte martiale combinate, dar mai degraba in modul in care este setata mintea pentru a incerca sa aplici ceea ce ai invatat. Sa nu fii atins, sa lovesti tu cu pumnul partenerul de antrenament, toate aceste miscari plecand de la tine sau venind spre tine cu viteza maxima si cu hotarare.

In cadrul antrenamentelor de Krav Maga Pura invatati cum alta persoana, doar cu forta bratelor si picioarelor, miscandu-le foarte repede, te poate lovi periculos sau te poate “stoarce”, dezmembrandu-te pe de-a-ntregul, sau doar prin simpla apasare a punctelor de presiune iti poate provoca dureri atroce. Prin antrenamente veti sti sa contracarati aceste miscari, fie prin anihilarea pericolului, fie prin indepartarea de zona de impact, dupa cum considerati ca este mai bine sau dupa cum dicteaza legile fizicii. Toate aceste actiuni se intampla intr-un rastimp destul de scurt, 10-12 ore, in functie de intentia fiecaruia pentru aprofundarea nivelului respectiv de autoaparare, cat de mult doreste sa stapaneasca tehnicile si apoi sa fie si capabil sa le predea altuia.

Instructorii mei de Krav Maga pot merge la orice clasa de potentiali studenti, din orice mediu si in perioada de timp alocata ii pot invata cum sa atinga un nivel satisfacator de autoaparare, fara sa se raneasca in cadrul antrenamentelor. Ii invat cum sa franeze o cadere pe o pardoseala de beton, inainte ca vreunul dintre studenti sa fi cazut deja si ii invat cum sa se echilibreze in miscare pentru a nu cadea atunci cand lovesc cu bratul sau cu piciorul. Intregul proces vizeaza expunerea studentului la un pericol moderat si progresiv si cum sa il tina sub control.

Krav Maga Pura pe care o predau eu este diferita de Krav Maga predata in cadrul IDF doar prin elementele personalitatii mele , anii de gandire si rafinare a procesului. Diferenta tine deci doar de rafinamentul individualitatii.

Conceptul si sistemul Krav Maga Pura sunt deja binecunoscute in lume fiind predate de Boaz Aviram in SUA, Marea Britanie, Irlanda, Irlanda de Nord, Singapore, Italia. Pentru a invata Krav Maga Pura va trebui sa participati la evenimentul Krav Maga din luna martie a acestui an.Ultimele noutati

Informatii de contact

Telefon +40 752 603 229

Email acurin@gmail.com